Josephine Aalbers

Op de opleiding voor beeldend creatieve therapie merkte ik dat ik mij beter kon uitdrukken in tekeningen, beelden, bewegingen dan in woorden. Door mijn studie leerde ik gerichter hiernaar te kijken en kon ik woorden geven aan deze beelden en mijn ervaringen. Dit heeft mij geholpen in het kunnen uitdrukken van wie ik ben en wat ik wil.

Josephine AalbersNaast Beeldend Verbind werk ik in een organisatie waar vrouwen met verschillende culturele achtergronden opgevangen worden die te maken hebben met huiselijk geweld. Ik ondersteun vrouwen middels beeldende therapie en moedig hen aan om in eigen kracht en zichzelf te geloven. Hier staan vrouwen op een keerpunt in hun leven zodat opnieuw keuzes gemaakt kunnen gaan worden die dit keer dichterbij zichzelf liggen i.p.v. wat hoort of wat er verwacht wordt. Onmacht omzetten in eigen kracht. Leren omdenken en kijken naar mogelijkheden. Loslaten en opnieuw beginnen. Vertrouwen in zichzelf herwinnen. Zeggenschap over eigen leven krijgen.

Ik ben sinds 1982 werkzaam als creatief therapeut beeldend en ik heb 28 jaar ervaring in het werken met vrouwen die getraumatiseerd zijn door geweld.