Werkvormen

Hieronder zie je een paar van mijn werkvormen waar ik gebruik van maak en die ingezet kunnen worden in de therapie of coaching .

Tekenbewegingsmethode (TBM)  – Uit je hoofd in je lijf-
Door het tekenen van verschillende lijnen oftewel oervormen maak je met je lichaam en geest contact met de lijnbeweging wat  je op dat moment tekent.
Elke lijn is bewegen en deze beweging zet je over met tekenmateriaal op papier.  Hierdoor ontstaat er een lijnenspel en een constante wisselwerking tussen  beweging en gevoel. Afstemming op de binnen en buitenwereld.

Een creatieve uitdaging waarbij je ontdekt welke beweging en vorm jouw kracht, uitdaging, energie, grenzen, rust en ontspanning geeft.
Waar je je eigen ritme en mogelijkheden tegenkomt. Oefent in het focussen en in het hier en nu zijn.
Deze lijnoefeningen halen je uit je hoofd,  meer in je lijf,  kunnen vertrouwen en  zelfvertrouwen versterken en op creatieve wijze nieuwe  vaardigheden uitproberen.
TBM is ontwikkelt door Lyda Floor en Didi overman.

tekenbewegingsvorm

Ontmoet de kracht van klei- van klacht naar kracht.
Zit je hoofd vol  met gedachten en weet je niet hoe het is om een leeg hoofd te hebben.
Klei kun je  uitrollen, losmaken, bouwen en vormen.
Je bent tijdens het kleien in beweging, in contact met je handen, je lichaam.
Het denken en problemen laat je hierdoor meer los.
Ervaar momenten van, inspanning, energie, ontspanning, rust en stilte.
Ontdek met klei waar jouw kracht,uitdaging,rust en ontspanning ligt, waardoor je nieuw, frisser, vanuit je kracht, anders kunt kijken naar je klacht.

klei-en-handen

Verwerkingsbeeld.
Een ritueel of het maken van een herinneringsbeeld kan je helpen bij het afscheid nemen of loslaten van een dierbare, een overleden persoon, een miskraam of van een ingrijpende situatie zoals een scheiding of amputatie.

Het is ingrijpend als je de diagnose kanker krijgt  of iemand uit je omgeving.
Het beïnvloedt je gedrag en je leven.
Wil je de hierbij opkomende gedachten en gevoelens een eigen plek geven?
Dan kan creativiteit hierbij steunend, troostend, helpend en helend zijn.Je ontspannen, vertrouwen versterken en kracht geven.
Denk aan tekenen, schilderen, beeldhouwen, boetseren, fotograferen, schrijven of  filmen.

afscheid nemen

Het beeldend dagboek.
Is een middel wat ingezet kan worden bij verwerking, maar ook om zelfvertrouwen op te bouwen en ondersteunend tijdens je eigen groeiproces binnen creatieve therapie.

bij dagboek

 Levenslijn in beeld.
Je levenslijn in beeld brengen is als een wandeling terug in de tijd. We wandelen een stukje door je verleden, pauzeren even en gaan verder op weg. Met tekeningen, kleuren, krabbels, woorden en afbeeldingen verbeeld je je levenslijn.

levenslijn

Spiegel Beeld.
Ben je onzeker over wat je kunt waardoor je niet meer weet wat je wilt?
Het zichtbaar in beeld brengen van je kwaliteiten, passies en vaardigheden kan je helpen om een duidelijker beeld te krijgen wie je bent. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar passend werk, scholing of om je beter te voelen.

spiegel beeld

Wandelend coachen.
Tijdens de wandeling breng je je lijf en je geest in beweging. De natuur is je inspiratiebron en een spiegel. Je maakt gebruik van je zintuigen: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. In de natuur kom je tot rust.

wandelen

Inspiratie voor mensen in het werkveld
Inspiratie is verbonden met een dieper liggend gevoel. Je hoeft er eigenlijk niets voor te doen…. het overkomt je.

Door deze inspiratie opdracht word je je meer bewust van jouw inspiratie momenten.
Door hieraan creatief te werken wordt je hier zichtbaar meer bewust van en onderzoek je hoe je dit eventueel toe kunt passen zowel in je werkveld als privé.