Creatieve therapie Nijmegen

creatieve therapie nijmegen

Een creatieve therapeut neemt materialen als ingang van de therapie en coaching. Denk hierbij aan papier, krijt, verf, klei en ander materiaal.

Het gebruik van materialen geeft een weergave, brengt een probleem zo in beeld, dat het inzichten geeft waar je meteen mee aan de gang kunt gaan.

Het is een onbewust proces. De therapeut zal je hierin uitnodigen bewuster te kijken naar hetgeen je maakt en op welke wijze je werkt. Hierdoor worden onzichtbare patronen meer zichtbaar.

Het gaat dus vooral om de betekenis van hetgeen je maakt, de wijze waarop het werkstuk tot stand is gekomen en wat je erbij ervaart. Op een creatieve krachtige wijze werk je aan jezelf.

Ondersteunend werkt Beeldend Verbind met lichaamsgerichte ontspanningsoefeningen. Zodat je ook tijdens het werken de verbinding met jezelf weer leert aangaan. Ik maak gebruik van elementen uit de Yoga, mindfulness en meditatie .

Wie je bent…wat je wilt…

Creatieve therapie Nijmegen:
Therapie  is gericht op verwerking, langer durend en niet direct oplossingsgericht. Bij therapie ga je ervan uit dat blokkades en /of klachten aanwezig zijn door (oude) pijn. Bij therapie ga je dieper in op je probleem en kies je voor verwerking van vastzittende patronen die je blokkeren.

Creatieve Coaching Nijmegen:
Soms wil je geen therapie, wil je niet de diepte in maar wil je wel wat veranderen in je gedrag. Dan kun je gebruik maken van coaching

coaching

Coaching is doelgericht, kortdurend, oplossingsgericht, gericht op veranderingsprocessen. We kijken samen naar wat je wilt veranderen, hoe je het probleem in stand houdt en onderzoeken we waar mogelijkheden liggen. Je oefent actief met handvatten die je aangereikt krijgt om toe te passen in je dagelijks (werk)leven.